STJEL STILEN: Trendy antrasitt kjøkken

Mørkt kjøkken er virkelig brennhett om dagen og ser virkelig ut til å bli. Om sort kjøkken blir litt for dramatisk for deg er antrasittgrå et perfekt alternativ. Med kontaktplasten Uni Matt Antrasitt Grå kan du gjenskape det trendy og tidløse kjøkkenet hjemme. Vet du hva det beste er? Du trenger ikke å bytte ut frontene, du kan enkelt bare legge folien over – og like enkelt er det å fjerne om du skulle ønske det.

Bilder hentet fra Pinterest.com

TRENDALARM: Få antrasitt kjøkken på 1-2-3
Hva trenger du?
  • Kontaktplast
  • Saks
  • Målebånd eller stokk
  • Tapetsletter og tapetkniv anbefales
  • Hårføner om du har profilerte skapdører
Fremgangsmåte

1. Skru ned skapdørene og skru av håndtakene/knotter hvis du har det.

2. Vask skapene godt med vanlig vaskemiddel og vann. Pass på at alt av fett er fjernet og la døren tørke helt før du monterer kontaktplast på.

3. Begynn og monter kontaktplast i ene enden av skapdøren. Dra av ca 10 cm av beskyttelsespapiret om gangen, samtidig som du fester kontaktplasten til døren med en tapetslettere. Begynn å fest kontaktplasten fra midten av folien og dra luften ut mot kantene av folien.

4. Har du profilerte kjøkkenskap kan du bruke en hårføner til å varme og forme kontaktplasten slik at den ligger pent ned i sporene. Se video lengre ned om hvordan dette gjøres. 

5. Etter hele overflaten er dekket, kan du klippe et snitt i hjørnene og brette kontaktplasten over kantene og feste den. Dersom du har runde hjørner kan du bruke en hårføner til å varme og strekke kontaktplasten slik at den til å legge seg pent.  

6. Kutt av den overflødige kontaktplasten med en tapetkniv. Heng opp skapdørene igjen.