HOW TO: Hvordan montere folie på hjørner?

Jeg har samlet de beste tipsene jeg vet om for hvordan du kan få fine resultat når du monterer kontaktplast over kanter og hjørner. Hvis du er usikker på hvilken metode ut av disse som vil bli best hos deg, anbefaler jeg deg å teste de ulike metodene med en vareprøve først.

Enklere enn du tror: Over ser du en oppsummering av flere metoder du kan gjøre på ulike møbler. 

Hvordan få fine kanter på en rett kant?
  1. Bruk en skarp tapetkniv til å kutte av overflødig kontaktplast. Dra knivbladet ca 1-2 cm ut av hylsen og la det hvile langs kanten av møbelet mens du skjærer for å få en rett og fin kant.
  2. Skal du dekke kanten med kontaktplast også, som er vanlig å gjøre på f.eks. et spisebord, kan du skjære av overflødig kontaktplast med samme metode etter at du har montert kontaktplasten over kanten.
  3.  For å få kontaktplasten til å legge seg pent over kanten uten luftbobler, kan du bruke tomlene dine til å presse kontaktplasten på plass fra toppen av kanten og ned. Begynn på den ene siden av bordet og jobb deg langs kanten til den andre.
  4. Når du er ferdig med dette kan du skjære av den overflødige kontaktplasten, men da lar du knivbladet hvile langs underkanten av bordet i stedet for langs siden.

Bruk tapetkniv: La tapetkniven være ca. 2 cm ut av hylsteret, da blir det enklere å være stødig og kutte rett.

Hva gjør du med kantene på et rundt bord?

1. Legg folien på bordflaten først.

2. Bøy folien ned over kantene for å sjekke hvor mye overflødig plast man får. Denne kan man klippe snitt i for å gjøre folien enklere å montere.

3. Bruk en hårføner på medium varme til å varme folien slik at den blir mer fleksibel og kan strekkes over kantene. Vær forsiktig med å ikke varme for mye eller overstrekke folien.

4. Strekk folien over kantene og press på plass med fingrene. Press ut eventuelle luftbobler.

Bruk hårføner: Benytt hårføner til å gjøre folien fleksibel rundt kantene. Men ikke dra for hardt i folien!

Hvordan få til “klipp og brett metoden”?

Når det kommer til rette kanter og hjørner anbefaler jeg klipp- og brett-metoden.

  1. Etter du har montert på kontaktplasten bruker du en saks og klipper diagonalt inn mot hjørnet. Da skal du sitte igjen med to deler på hver side av hjørnet (se bildet under).
  2. Brett den ene biten inn og fest den rundt hjørnet.
  3. Fest den andre biten over den andre og nedover kanten.
  4. Skjær bort den overflødige kontaktplasten med en tapetkniv.  Husk å la knivbladet hville langs undersiden av bordet for å få en rett og fin kant.

Del i to: Bruk en saks og klipp til to deler.
Brett inn: Ta den ene “flippen” og brett inn mot hjørnet
Fest over: fest den biten over.
Skjær bort: Bruk en tapetkniv til å skjære bort overflødig folie.