Lag ditt eget betongbord – uten betong!

Årets største interiørtrend er definitivt robuste materialer som betong. Kunne du tenke deg å kaste deg på den store trenden du også? Med selvklebende folie som etterligner betong, sparer du både tid og mye penger. I dette innlegget skal jeg også vise deg hvordan!

Bilder lånt fra Pinterest.com, HER, HER og HER.

Betong har virkelig gjort sitt inntog i interiørverdenen den siste tiden. Spisebord og sofabord i dette trendy materialet er å se overalt, og det med god grunn! Bordene er et blikkfang og er fort med på å løfte et helt rom. Men budsjettvennlig er det ikke! Du må nemlig fort ut med minst 4000 kr for et stuebord eller over 10.000 kr for et spisebord som er av ekte betong. Og hvordan skal du egentlig få et 120 kg tungt spisebord i hus?

En noe mer budsjettvennlig løsning er å støpe et betongbord selv, men dette er ikke for alle og enhver. Ikke bare bør du ha en stor garasje å boltre deg i, men det krever også nøyaktighet og tålmodighet for å unngå at den nye bordplaten din plutselig knuser. Et porøst materiale som betong er også spesielt sårbart mot søl og flekker, så det blir nok neppe familiens bestevenn heller. Så hva gjør du hvis du har lyst på ditt eget betongbord, men ikke orker alt stresset som medfølger?

Hvorfor velge dekorfolie?


Enkel montering
✓ Rask og billig oppgradering
✓ Enkel å rengjøre
✓ Tåler vann, søl og opptil 75 grader
✓ Kan fjernes igjen

Dekorfolie som etterligner betong er perfekt til å gi ditt gamle bord et nytt liv! Folien er selvklebende, så alt du behøver å gjøre er å dra av beskyttelsespapiret og feste den til bordplaten. Du får et moderne, fiks-ferdig betongbord på minutter. Det er SÅ mye enklere enn å måtte holde på i en garasje med sement og lange tørketider. Det er heller ikke så farlig om det plutselig skulle bli søl, for dekorfolie gjør nemlig rengjøringen din lettere. Mye lettere. Vil du kaste deg på trenden, men likevel slippe alt strevet med dyre, tunge betongbord? Sjekk ut våre betongfolier HER. De koster fra kun 89 kr, så her kan du både spare ryggen og tusenvis av kroner!

Med kontaktplasten Mikrosement får du et fiks-ferdig betongbord på minutter. Du finner folien på bildet HER.

Velg blant flere design…

Fra venstre: Mikrosement, Avellino Betong og Avellino Stone.

Velg blant lekre design som etterligner både mikrosement og vanlig betong i ulike farger. Du finner alle designene vi har HER. Er du usikker på hva som vil passe hjemme hos deg, anbefaler vi at du bestiller vareprøver for å se. Vareprøver av betongfolier finner du HER.

Se monteringsvideo av folie på spisebord:

Se monteringsvideo av folie på stuebord:

Hvordan fornyer du bordet?

  1. Vask bordet godt. La det tørke før du begynner montering.
  2. Mål opp bordet og klipp til mengden kontaktplast du trenger.
  3. Dra av ca 10 cm av beskyttelsespapiret og posisjoner folien på underlaget.
  4. Fest folien med en tapetsletter. Jobb deg fra midten av folien og utover for å unngå dannelse av luftbobler. Hvis det blir skjevt kan du dra opp folien sakte og begynne på nytt.
  5. Dra av mer og mer av beskyttelsespapiret etterhvert som du fester folien til underlaget.
  6. Skjær til slutt bort overflødig kontaktplast med en skarp tapetkniv. PS! Se hvordan du får perfekte kanter HER!
  7. La herde i 24 timer.

Bli inspirert av våre kunder

@frutonnesen har fått nye, freshe bord med blant annet Mikrosement folie. Du finner den HER.
Her har instagrammer @heimen_din fått et nytt, lekkert mikrosement bord! Du finner folien hun har brukt HER!
Her har @huldrasi brukt Mikrosement folie på spisebordet. Du finner den HER.
Instagrammer @sofiasfarmor har gått for et mørkere “betongbord” med dekorfolien Avellino Betong. Du finner den HER.
@frokenstundeslos har fornyet det sorte bordet sitt med Mikrosement folie. Du finner den HER.